Παγανιστικός – Αλληγορικός Κύκλος

Παγανιστικός – Αλληγορικός Κύκλος

(Λάδι σε μουσαμά)

[three_fourth last=»true»]
Ζωγραφίζω με σύμβολα, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα την αλληγορία. Έτσι πιστεύω ότι δημιουργείται ένας κώδικας – όχημα, που μέσα από την εικόνα μεταφέρει διαχρονικά νοήματα και ιδέες.

Είναι λοιπόν φυσικό, να ανατρέχω σε κείμενα, δοξασίες και παραδόσεις που μέσα από τον χρόνο έχουν «στοιχειώσει» τις ψυχές των ανθρώπων και έχουν εγκλωβίσει σύμβολα που μπορώ να ενσωματώσω στην δική μου εικαστική μυθοπλασία.

Μυστικιστικά κείμενα από Ανατολή και Δύση, ο κόσμος των Σκιών των Αρχαίων Ελλήνων, η Μεσαιωνική λογοτεχνία (Δάντης, Πετράρχης, Βοκκάκιος κ.α), οτιδήποτε άπτεται του Άυλου και Υπερβατικού, μου δίνει τα ερεθίσματα που χρειάζονται για έργα μεγάλης δύναμης και εικαστικών απαιτήσεων.

Από τον Μεσαίωνα ήδη, οι μεγάλοι Φλαμανδοί ζωγράφοι Bosch, Breughel, Grunenwald και αργότερα οι ρομαντικοί και ο Goya, ασχολήθηκαν με θέματα γύρω από τον Παγανισμό, αυτή την διάσταση που έρχεται μέσα από τα βάθη των Χρόνων.

Έτσι, μπορώ να αναπτύξω δυναμικά τα θέματα μου γύρω από την αιώνια διαμάχη μεταξύ Φωτεινής και Σκοτεινής πλευράς, με μια ζωγραφική εκτός «ορθού λόγου», αποκαλυπτική…

Με την βοήθεια του Συμβολισμού και της αλληγορίας μπορώ να ανιχνεύσω και να απεικονίσω το ψεύδος, την ασχήμια, η και την ομορφιά ακόμα, όπου υπάρχει…

Ζωγραφίζοντας αυτούς τους ανεξιχνίαστους κόσμους, καλούμαι να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου στο σχέδιο, στο χρώμα και στην σύνθεση, σε ένα Παγκόσμιο, ιδεατό Μουσείο Δημιουργίας.
[/three_fourth]